Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем и задържа 46-годишен

...
Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем и задържа 46-годишен
Коментари Харесай

Задържаха 46-годишен мъж, избягал след като прегазил човек

Окръжна прокуратура - Пловдив притегли като обвинен и задържа 46-годишен мъж от с. Бяга поради позволено от него пътнотранспортно произшествие със гибел и бягство от местопроизшествието, оповестиха от Окръжна прокуратура - Пловдив.

На 04.02.2021 година, на основен път Пловдив-Пещера, сред с. Йоаким Груево и с. Куртово Конаре, мъжът е нарушил разпоредбите за придвижване, и по несъобразителност е предизвикал гибелта на 60-годишен мъж от Стамболийски, след което е избягал от местопроизшествието.

На 04.02.2021 година обвиненият, прибирайки се от работа, шофирайки " Мерцедес ", модел " Вито ", позволил пътнотранспортно произшествие, като блъснал потърпевшия на основен път Пловдив - Пещера, след което не спрял и напуснал местпроизшествието. Когато се прибрал в дома си в с. Бяга, подхванал дейности по изтриване на следите от злополуката, а на идващия ден изпратил брачната половинка си да закупува авточасти, с които да бъдат сменени повредените мигач, фар и стъкло на управлявания от него автомобил. Междувременно, в ранния следобяд на 05.02.2021 година на тел. 112 бил получен сигнал от мъж от с. Куртово Конаре, който забелязал натрупа на потърпевшия да лежи до пътя. В непосредственост имало счупени елементи от моторно транспортно средство.

Незабавно от чиновници при ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив било стартирано досъдебно произвеждане и били подхванати дейни дейности по търсене на предизвикалия пътнотранспортното произшествие лидер. В резултат на обстоен разбор на откритите елементи и трафика в региона, бил открит типа на автомобила, а след това и съответното транспортно средство. Били са проведени мероприятия по определяне на автомобила и същият е бил спрян от полицейски чиновници в региона на 89-ти км на автомагистрала " Тракия ".

По делото са осъществени голям брой дейности по следствието - огледи, разпити на очевидци, приобщаване на материални и писмени доказателства. Назначени са експертизи.

След покачване на обвиняването, с разпореждане на дежурен прокурор, обвиненият е арестуван за 72 часа, в границите на които ще бъде импортирано искане до съда за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение " Задържане под стража ".

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което Д.Л. е упрекнат, е отнемане от независимост от 3 до 15 години за отвличането и отнемане от право да ръководи моторно транспортна средство.

Разследването по случая продължава.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР