Окръжна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняем 45-годишния бизнесмен от Кърджали Аднан

...
Окръжна прокуратура–Пловдив привлече като обвиняем 45-годишния бизнесмен от Кърджали Аднан
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение на строителния предприемач, причинил мелето с две жертви край Садово

Окръжна прокуратура–Пловдив притегли като обвинен 45-годишния предприемач от Кърджали Аднан Юсеинов, за това, че на 12 декември 2022 година  край Садово аргументи тежка злополука с две жертви- 31-годишният таксиметров водач Сурай Расим и на 33-годишният пасажер Салиф Тефик.
Прочетете още
Обвиняемият Юсеинов сега е с наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 10 000 лв., заради това, че се намира на лекуване в болнично заведение поради влошеното си здравословно положение, в резултат на пътнотранспортното произшествие.

Под надзора на Окръжна прокуратура–Пловдив се организират дейности по следствието. Изготвени са съдебномедицински експертизи, които са открили телесните повреди и повода за гибелта на двамата мъже, умряли при злополуката. Според направената химическа експертиза в кръвта на обвинения Аднан Юсеинов не е намерено съществуване на алкохол и наркотични субстанции. Очаква се правенето на автотехническа експертиза по делото, която да обясни механизма на осъщественото действие, след което ще се премине към привършване на следствието и правене на обвинителен акт. 

Припомняме, че кърджалията беше в тежко положение със 7 счупени ребра и 2 счупени крайници. Името на Юсеинов попада в няколко компании като притежател или шеф.Част от компаниите, в които е съучастник, се занимават със строителство, обзавеждане и търговия с недвижими парцели.

Както  TrafficNews  съобщим водачът на автомобила БМВ със софийска регистрация,  е подхванал погрешно изпреварване, след което се блъснал в таксито с кърджалийски номера и след това е последвал удар в КИА с пловдивска регистрация. В пловдивския автомобил е пътувало и дете, което е било невредимо.

От екип на незабавна здравна помощ на място е била установена гибелта на двамата мъже от таксиметровия автомобил, а Юсеинов бе откаран в болница с заплаха за живота. 

Единият загинал- Салиф Тефик е бил гурбетчия в Австрия. Той се прибирал при фамилията си в кърджалийския квартал „ Боровец “. Другият загинал- 31-годишният таксиметров водач Сурай Расим е отивал по поръчка да прибере Салиф от летището в София.

Пътникът е живеел от към 10 години в Австрия. Съпругата му била там, той решил да се прибере, с цел да види родителите си.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР