Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на шофьора на тежкотоварния автомобил, участвал

...
Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвинение на шофьора на тежкотоварния автомобил, участвал
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на тираджията, затрил бременната жена и съпруга ѝ на „Тракия”

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна обвиняване на водача на тежкотоварния автомобил, взел участие в произшествието, за това, че на 28.05.2018 година, на автомагистрала „ Тракия”, е нарушил разпоредбите за придвижване и е предизвикал гибелта на двама души. Това оповестиха от обвиняването.

Случаят е изключително тежък, акцентират от там.

Обвиняемият е арестуван с разпореждане на наблюдаващия прокурор за период от 72 часа, в границите на които следва да бъде импортирано в съда искане за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение „ Задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което е упрекнат, е отнемане от независимост от 5 до 20 години и отнемане от право да ръководи МПС.

По делото се разпитват очевидци, назначени са съдебномедицинска и авто-техническа експертиза, като последната следва да даде умозаключение за съответната причина за настъпване на произшествието. Обвиняемият е бил тестван на място за алкохол с техническо средство, като тестът е била негативна. Взета му е кръвна проба, която се изследва за наркотични субстанции.

Разследването продължава.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР