Окръжна прокуратура-Плевен е постигнала съгласие със защитниците на седем обвиняеми

...
Окръжна прокуратура-Плевен е постигнала съгласие със защитниците на седем обвиняеми
Коментари Харесай

Съдят седем обвиняеми за „пране на пари“

Окръжна прокуратура-Плевен е постигнала единодушие със бранителите на седем обвинени по досъдебно произвеждане, водено под нейно управление за пране на пари, за решение на делото със съглашение след неговото привършване.

По делото е открито, че седем мъже от град Кнежа, през интервала от 03.05.2016 година до 27.11.2017 година са правили многократни преводи като наредители от Кралство Швеция посредством системи за бързо разплащане на разнообразни суми. Б.П. е превел сума в общ размер на 55962,01 лв., Н.Н. – сума в общ размер на 45 530,74 лв., Б.П – сума в общ размер на 32 720,30 лв., Д.П. – сума в общ размер на 20 359,82 лв., Б.Б. – сума в общ размер на 19983,46 лв., Д.Б. – сума в общ размер на 17 817,73 лв., а Б.М. – сума в общ размер на 13986,66 лв.. Получатели на средствата били разнообразни лица в България. Преведените средства са добити посредством осъществено тежко съзнателно закононарушение – трафик на хора, за което те са били наказани с влезнало в действие решение на Районен съд Вексьо, Кралство Швеция. Престъплението, за което са се признали за отговорни, е по чл.253, ал.4 във вр. с ал.3 т.2 вр. с ал.1 прочие 1-во, вр. с чл.26 ал.1 от Наказателен кодекс.

Страните са се договорили за всеки един от обвинените наказването да е дейно отнемане от независимост в друг размер – от две години и единадесет месеца до една година при първичен общ режим, според от степента на социална заплаха на съответния причинител и неговото действие, както и за това равностойността на изчезналия предмет на закононарушението да се присъди в интерес на страната.

Предстои разглеждане на делата в Окръжен съд –Плевен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР