Окръжна прокуратура-Ловеч е образувала досъдебно производство във връзка с инцидент

...
Окръжна прокуратура-Ловеч е образувала досъдебно производство във връзка с инцидент
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва инцидента със загиналото на стадион дете в Градежница

Окръжна прокуратура-Ловеч е образувала досъдебно произвеждане по отношение на случай на стадион в тетевенското село Градежница, при който 12-годишно момче е потърпевшо при пренасяне на преносима железна футболна врата, а по-късно е умряло. Това оповестяват от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Предстои да се изяснет аргументите за случилото се и да се откри стопанина на спортното оборудване. Извършват се също огледи и разпити на очевидци.

Във връзка с случая се е самосезирала Районна прокуратура - Тетевен. Възложена е инспекция на кмета на община Тетевен и на община Ябланица по отношение на отговорностите на общинските администрации, свързани с сигурността на площадките за игра.

Предстои също да се изготви лист на площадките за игра и стопанисващите ги лица, както и да се откри спазен ли е редът за устройството и сигурността на публично наличните площадки за игра, ситуирани навън и на закрито.

Предстои да се изготви и информация за всички дейности, осъществени от общините и да бъдат огледани и тествани всички съществуващи площадки, като се укрепят или отстранят всички евентуално рискови уреди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР