Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Обвиняем за жестокото убийство на съпругата си в с. Косово е изправен на подсъдимата скамейка

Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Н.Н. (на 64 години) за ликвидиране на брачната половинка му, осъществено с особена свирепост и за нарушена заповед за отбрана от домашно принуждение - закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 3, вр. член 115 от Наказателен кодекс и по член 296, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият Н.Н. и потърпевшата Л.Н. (на 61 години) били женени от дълги години, като през първите двадесет години бракът им протичал относително обикновено – без съществени различия и спорове.

През 1998 година Н. отпътувал в Съединени американски щати, където почнал работа като водач на тежкотоварен автомобил. Голяма част от добитите парични средства той изпращал на брачната половинка си – Л.Н., като я снабдил и с генерално пълномощие за посланичество и осъществяване на правни дейности. С получените пари били построени жилища за членовете на фамилията в гр. София и две къщи в с. Косово, община Трекляно. В един миг Н.Н. бил осведомен от по-голямата си щерка – Д.Н., че майка й нецелесъобразно изразходва получаваните от него пари. Поради тази причина обвиненият почнал да прави парични преводи на името на щерка си – Д.Н., а след това и на по-малката З.Н.

През м. февруари 2017 година Н.Н. дефинитивно се прибрал в България, като заживял дружно с жена си в новопостроеното им жилище в столицата. Подновеното им взаимно общуване почнало проблематично, в резултат на недоволството на обвинения от метода на потребление от страна на Л.Н. на паричните средства, изпращани от него от Съединени американски щати. Между двамата съпрузи непрестанно възниквали пререкания и спорове – най-много по отношение на взаимни имуществени искания. Н.Н. постоянно проявявал експанзия и неведнъж стигал до физическа разпра с Л.Н. Отправял й закани, че ще я убие.

Поради непоносимостта към взаимното им битие, провокирана от непрекъснатите конфликтни обстановки, Л.Н. декларирала на брачна половинка си, че ще се разведе с него, на което той още веднъж дал отговор с вербално и физическо посягане. Пострадалата неколкократно напускала фамилното жилище, само че това не коригирало по никакъв метод държанието на обвинения. Л.Н. нееднократно алармирала и органите на полицията, само че и тяхната интервенция не довела до положителен резултат.

Година по-късно, след завръщането на Н.Н. от Съединени американски щати, потърпевшата Л.Н. сезирала Софийския областен съд с искова молба по реда на Закона за отбрана от домашното принуждение. На 12.03.2018 година, по водено гражданско дело, била издадена неподлежаща на обжалване Заповед за незабавна отбрана. С нея на обвинения Н.Н. било вменено обвързване да се въздържа от домашно принуждение във връзка с Л.Н. и да не приближава брачната половинка си на разстояние от 200 метра. Заповедта била връчена на Н.Н. посредством органите на полицията на 27.03.2018 година

Три дни по-късно, на 31.03.2018 година, Л.Н. пристигнала в с.Косово. Тъй като забелязала автомобила на брачна половинка й, паркиран пред къщата им, тя отишла с багажа си във вилата в махала „ Качаревци “, която стопанисвала от няколко години. На собствен ред, обвиненият, знаейки за идното посещаване на жена му, пристигнал в селото ден по-рано. Когато схванал за идването й, Н.Н. отишъл пред въпросния парцел и застанал пред входната врата, изчаквайки появяването на брачната половинка си. Жената излязла иззад постройката, откъдето забелязала брачна половинка си и му споделила да се маха. Последвала замяна на гневни реплики.

Ядосан от демонстрираното отвращение за връзка от страна на жена си, обвиненият Н. почнал да я доближава с желание за разпра. Уплашена, Л.Н. съумяла да алармира за случилото се на телефон 112. Въпреки това мъжът заплашително траял да съкратява дистанцията посред им. В опит да се отбрани от похищението върху себе си потърпевшата сграбчила от земята пластмасова тръба (с дължина към 50 см). Използвайки голямото си физическо предимство, Н.Н. я съборил по тил на земята, изтръгнал тръбата от ръката й и почнал да я удря с нея по главата и лицето. От намиращото се в непосредствена непосредственост помещение нападателят взел железна вила с четири шипа и дървена ръкохватка. С нея почнал методично да нанася голям брой мощни удари с тъпата железна част по главата на Л.Н. Обвиняемият прекратил интервенцията си, едвам когато обляната в кръв негова брачна половинка престанала да дава признаци на живот.

След това Н.Н. телефонирал на щерка си Д.Н. и я известил, че е умъртвил майка й. Обвиняемият отишъл при съседа си, на който споделил за стореното от него с думите „ Край! Приключих я! Убих я “.

По мотив сигнала на потърпевшата до телефон 112, за инспекция в селото били изпратени чиновници на ГПУ Олтоманци при РДГП – Драгоман. Запитан от тях за брачната половинка му, Н.Н. очевидно спокоен дал отговор, че я е умъртвил преди 40 минути. Веднага му били сложени белезници, след които обвиненият бил отведен до местопроизшествието.

От осъществената съдебномедицинска експертиза се открива, че гибелта на Л.Н. се дължи на тежката черепно-мозъчна контузия (фрактура на черепа, субарахноидален кръвоизлив, мозъчни травми и следващ мозъчен оток), довела до остри нарушавания на дихателната и сърдечно-съдовата активност с последващото им прекъсване.

Предстои наказателното произвеждане против Н.Н., който понастоящем е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР