Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняема 37-годишната Н.А. за

...
Окръжна прокуратура - Хасково привлече като обвиняема 37-годишната Н.А. за
Коментари Харесай

Жена облепи около тялото си хероин за 90 000 лв., хванаха я на Капитан Андреево

Окръжна прокуратура - Хасково притегли като обвинена 37-годишната Н.А. за това, че на 25.03.2021 година през ГКПП-Капитан Андреево, общ. Свиленград, без съответно позволение е пренесла през границата на страната от Турция в България, високорисково наркотично вещество - хероин, с общо бруто тегло 1 кг, на стойност 90 000 лв.. Като обвинен е притеглен и Й.А., на 42 година, за това, че като подстрекател и помощник на Н.А., пренесъл през границата на страната от Турция в България, високорисково наркотично вещество - хероин, с общо бруто тегло 1 кг, на стойност 90 000 лв., оповестяват от държавното обвиняване.

Обвиняемата Н.А. пристигнала с рейс на ГКПП-Капитан Андреево на 25 март 2021 година Тя пътувала от Турция към България. При осъществена щателна митническа инспекция е открито, че Н.А. пренасяла пратка с високорисково наркотично вещество - хероин. Наркотикът бил разпределен в три пакета, облепени с тиксо към тялото й. Н.А. е била арестувана за период от 24 часа от митническите органи.

Образувано е досъдебно произвеждане, като под управлението на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура - Хасково е било предоставено на чиновници от ГДБОП да открият и други съпричастни към закононарушението лица. В хода на осъществените оперативно-издирвателни мероприятия е открито, че пратката с хероин е трябвало да бъде получена в гр. Пловдив от обвинения Й.А., подстрекател и помощник на Н.А. Той е бил арестуван от чиновниците на ГДБОП за период от 24 часа. По делото се правят процесуално-следствени дейности.

Двамата обвинени са арестувани за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Днес Окръжна прокуратура - Хасково ще внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Н.А. и Й.А.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР