Окръжна прокуратура - Добрич предаде на съд 20-годишният Ш.Р. и

...
Окръжна прокуратура - Добрич предаде на съд 20-годишният Ш.Р. и
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура - Добрич предаде на съд двама младежи, обвинени в грабеж и убийството

 Окръжна прокуратура - Добрич съобщи на съд 20-годишният Ш.Р. и 19-годишният му съизвършител Р.К., упрекнати в обир, съпроводен с убийството на мъж от Добрич. За закононарушението по член 199, алинея 2, т. 2, по отношение на член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс законът планува наказване " отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Тялото на жертвата било намерено инцидентно в землището на добричкото село Котленци на 22 септември 2019 година. Самоличността му била открита – мъж на 41 години от Добрич, разгласен за търсене от околните си, защото на 12 септември не се прибрал в дома си. Резултатите от осъществената аутопсия посочили, че гибелта на мъжа била насилствена и настъпила от нанесени му голям брой прободни рани. Установена била неналичието на златни украшения, които жертвата носел - златен ланец и няколко гривни с тегло 141,30 грама, както и на мобилния му телефон.

В хода на следствието по случая, се открила съпричастността на двамата млади мъже към осъщественото закононарушение. Ден преди осъществяването му, те се уговорили да се срещнат с по-възрастния си прочут, да го изведат отвън града, където да го умъртвят с нож, с цел да вземат златните му украшения. На 12 септември 2019 година Ш.Р. и Р.К. осъществили проекта. След като умъртвили 41-годишният мъж, ограбили златните му украшения и оставили тялото му в землището на с. Котленци. Още на идващия ден двамата обвинени пристъпили към продажба на отнетите бижута в магазин във Варна. Получената сума младите мъже разделили между тях.

Предстои делото против двамата обвинени да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР