Окръжна прокуратура-Добрич е събрала достатъчно доказателства за съпричасността на 31-годишния

...
Окръжна прокуратура-Добрич е събрала достатъчно доказателства за съпричасността на 31-годишния
Коментари Харесай

Убийството в Добрич: Срещу задържания е имало разследвания за нападения с нож и опит за палеж

Окръжна прокуратура-Добрич е събрала задоволително доказателства за съпричасността на 31-годишния Марин Добрев към убийството в градски парк " Св. Георги " на 7 март вечерта. 

Това заяви на брифинг окръжният прокурор Радослав Бухчев. В него участваха и шефът на Областната дирекция на МВР-Добрич старши комисар Цветан Пировски и районният прокурор Петко Тухчиев. 

Спрямо Марин Добрев са формирани три досъдебни производства през предходната година. Те са за набези с нож и опит за палеж . При едно от тях, от януари м.г., потърпевшият е получил пронизване във врата и е бил откаран в Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Св. Марина “ във Варна.

„ Въпреки наличните данни за възможна съпричастност на Добрев, потърпевшият не го е разпознал, нямало задоволително доказателства за покачване на обвиняване и следствието е спряно “, сподели Радослав Бухчев.

При второто нахлуване, Марин получава отпор от жертвата и избягал. Пострадалият отказал да дава показания . Образувано е досъдебно произвеждане за закана за ликвидиране.

При третия случай е запалил пластмасови бутилки върху автомобил. Пожарът бил загасен от инцидентен минувач, а причинителят - открит. Тогава на Марин Добрев му е назначена съдебно-психиатрична експертиза, като е открито, че лицето не може да носи правосъдна отговорност.

Настанен за лекуване в Център за психологично здраве „ Д-р Петър Станчев “ в Добрич, а по-късно и в Държавна психиатрична клиника - Карвуна. Там се е лекувал четири месеца , добави окръжният прокурор. 

Дни преди съдбовния случай на 7 март, на 25 февруари Добрев е нападнал млад мъж, който получил порезна рана в региона на десния бицепс. Но той не можел да разпознае нападателя.

Разследващите се сетили за случаите от предната година и потърсили обвинения в дома му. Той е бил арестуван за 24 часа. Тъй като разполагат с косвени доказателства, е бил освободен ", изясни старши комисар Цветан Пировски. 

" През идващите дни служителите на реда са намерили записи от камери в региона на нападението, на които се вижда мъж. Те демонстрират записите на баба му, която го разпознава. Започват да го търсят, като 14 пъти са го търсили на адреса му, при старата жена или в магазина, в който постоянно е ходил, сподели още шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Добрич. 

На 7 март Марин Добрев е направил две покушения, като едното е с съдбовен край. Обвиняемият е арестуван в началото за 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи, след което с прокуроско разпореждане го оставят в ареста още 72 часа . От през вчерашния ден с решение на Окръжен съд-Добрич му е наложена най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ". 

" Предстои да му бъдат назначени съдебномедицинска, съдебнопсихиатрична и съдебнопсихологична експертизи ", сподели прокурор Бухчев. Той добави, че в случай че се откри, че може да носи наказателна отговорност, ще бъде предаден на съда. В противния случай ще му бъде назначено наложително лекуване в профилирано заведение. 

Комисар Пировски сподели, че пробите му за опиати от нощта на убийството са били негативни , само че е бил позитивен за алкохол. " Като причина за нападението в парка показал, че умрелият му направил забележка, че използва алкохол в градската градина ", добави Пировски.

Старши комисарят разясни също, че Марин Добрев е изгубил майка си, брат си и татко си. Към дамите се отнасял добре, само че казвал, че го е боязън мъж да не го нападне. 
Предстои и експертиза на оръжието.


От жилището му са конфискувани няколко ножа, като един от пострадалите съумява ненапълно да опише оръжието. Има и възложен нож от бабата на обвинения, която е споделила, че постоянно го виждала с него. 

" Марин Добрев е бил приет в болница шест пъти в интервала 2016 - юли 2022 година , а единствено през предходната година е настаняван за лекуване в профилирано заведение три пъти ", добави още окръжният прокурор Радослав Бухчев.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР