Окръжна прокуратура-Бургас предаде на съд М.А.-непълнолетен, но могъл да разбира

...
Окръжна прокуратура-Бургас предаде на съд М.А.-непълнолетен, но могъл да разбира
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за жестокото убийство на македонец в Слънчев бряг

Окръжна прокуратура-Бургас съобщи на съд М.А.-непълнолетен, само че могъл да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си. Той е обвиняем за това, че е лишил сумата от 1400 лв. от владението на жителя на Северна Македония И.Н., употребявайки за това мощ, изразяваща се в удари с дървен прът по главата на потърпевшия. Грабежът е съпроводен с убийството на И.Н.

Престъплението е осъществено на 22.04.2023 година в к.к. „ Слънчев бряг “-запад. То е квалифицирано по чл.199, ал.2, т.2, предл. първо, вр. чл.198, ал.1, вр. чл.63, ал.1, т.1 от Наказателен кодекс.

По време на следствието е открито, че М.А. и потърпевшият са се познавали. В деня на убийството М.А. видял, че И.Н. носи посочената сума в себе си и съставил проект да му я отнеме.

М.А. забелязал, че потърпевшият е изпил доста количество алкохол. Примамил го на авансово подбрано място, след което му нанесъл голям брой удари с дървен прът в главата, с цел да пречупи съпротивата на жителя на Северна Македония. М.А. лишил сумата от 1400 лв., а нанесените удари довели до гибелта на потърпевшия.

Окръжен съд-Бургас е насрочил съвещанието си за 06.12.2023 година.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР