Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Мъж от гърменското село Дъбница намери бидон в полето и го натовари в каруцата си без да го погледне, а после... животът му се срина

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против А. М. от с. Дъбница за осъществено от него закононарушение.

През януари 2022 година А. М. събирал дърва в полето в региона на р. Места. В непосредственост до реката намерил пластмасов бидон и го натоварил в каруцата без да го отваря. Прибирайки се в селото, го отворил и открил в него суха тревиста маса. В този миг дошъл негов прочут, който видял наличието на бидона и удостоверил, че е канабис.

Обвиняемият опаковал откритото от него наркотичното вещество в 7 полиетиленови чувала и ги скрил в таванско помещение на необитаема къщав с. Дъбница.

Няколко дни по-късно А. М. бил задържанв районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Гоце Делчев по отношение на наркотично вещество, намерено в автомобил. Тогава той разказал на полицейските чиновници за планове от него бидон с канабис и ги завел на мястото, където го укрил.

В хода на следствието е била назначената физикохимическа експертиза, която е открила, че растителният материал съставлява коноп(марихуана), със наличие на деен наркотично настоящ съставен елемент тетрахидроканабинол.

Стойността на предмета на закононарушението с тегло 4 660, 89 грама възлиза на 27 965, 34 лв..

А. М. е бил притеглен към наказателна отговорност за нелегално държане на наркотично вещество за разпространяване.

Предстои делото да продължи в съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР