Окръжна прокуратура -Благоевград повдигна обвинение срещу 23-годишния Илия Априлов за

...
Окръжна прокуратура -Благоевград повдигна обвинение срещу 23-годишния Илия Априлов за
Коментари Харесай

Програмистът Илия, който уби родителите си, с 2 версии за случилото се

Окръжна прокуратура -Благоевград повдигна обвиняване против 23-годишния Илия Априлов за убийството на родителите си Васил, на 60 година, и Бистра, на 53 година, заяви преди минути представителят на прокуратурата Георги Мадолев.
Още по тематиката
Засега мъжът остава за 72 часа в ареста, а по-късно обвиняването ще изиска от съда непрекъсната мярка " задържане под стража ", заяви " ".

" Засега Илия се възползва от правото си да не дава пояснения, мълчи ", добави прокурор Мадолев.

Кървавото закононарушение е станало нощес към 2 ч. Съседи от блок 4 в кв. " Ален мак " се обадили на тел. 112 за пожар в апартамент. Пристигналите огнеборци обаче откакто потушили пламъците, разкрили Васил и Бистра Априлови мъртви със следи от нечовечен побой. Синът им Илия е задържан, откакто към два часа по-късно аварирал с откраднат микробус в Кресненското дефиле.

По неофициална информация в началото Илия твърдял пред разпитващите, че няма спомен по какъв начин е умъртвил родителите си, само че признал, че е откраднал микробуса и запалил жилището. След това разказал, че сънувал кошмари по какъв начин някакви хора желаят да го убият и той сграбчил теслата. По-късно признал, че се е скарал с майка си и почнал да я постанова, след това се нахвърлил и на татко си. Тези му думи обаче са разказани още преди да му бъде повдигнато обвиняване. След това, когато към този момент е имал качеството на обвинен, се възползвал от правото си да мълчи.

За сходно закононарушение законът планува наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР