Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Предадоха на съд мъжа, убил свой съселянин във Вълкосел

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Г.К. за осъществено от него ликвидиране – по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 3, вр. член 115 от Наказателен кодекс.

Към 2018 година обвиненият К. живеел дружно с майка си в дома им в с. Вълкосел, област Благоевград. През м. май 2018 година мъжът отпътувал да работи във Англия, където се срещнал с А.Б. Двамата работели дружно във плантация, последователно се сближили и заживели на фамилни начала. Имали желание да се оженят и да живеят в дома на обвинения в с. Вълкосел дружно с трите деца на Б. Роднините на мъжа не одобрявали тази връзка, упорствали той да я прекъсне. Въпреки това, К. траял връзките си с Б.

Няколко месеца по-късно обвиненият се върнал от чужбина, с цел да ремонтира дома си, с оглед проектите си за иден брак. А.Б. също възнамерявала да се прибере в България. Близките на Г.К. научили за това, като се обадили на дамата, с цел да й заявят, че не е мечтана нито тя, нито децата й.

А.Б. споделила на К., че ще се омъжи за него единствено в случай че той пристигна да я желае за жена с майка му и брат му, само че в противоположен случай ще го напусне и ще се омъжи за различен. След това спряла да дава отговор на телефонните му позвънявания и го блокирала в обществената мрежа „ Facebook “. Тези условия мощно разстроили обвинения, който се чувствал предаден от околните си и обезверен, че не може да реализира взаимните им проекти с Б. Поради това почнал постоянно да използва алкохол.

Около 18:30 ч. на 19.10.2018 година Г.К. отишъл в бар „ Виктория “ в с. Вълкосел, където същата вечер свирел оркестър. През цялата вечер той изпил към 10 -12 бири. Около среднощ, откакто завършила музикалната стратегия, обвиненият седнал на маса с други клиенти на заведението. Единият от тях – М.Д., почнал да приказва на К. за А.Б., като му споделил, че е неморална жена и ще го употребява поради парите му, след което ще го изостави. Нарекъл го „ простак “. По време на диалога обвиненият му споделил „ да се маха, другояче ще го удари “.

Половин час по-късно, двамата поредно напуснали бара. Обвиняемият настигнал Д. на ул. „ Люляк “. Отново почнали да приказват. К. се подразнил от думите, казани за А.Б. и нападнал съперника си с пестник в главата. Пострадалият паднал, като в това време обвиненият намерил в близост летва и почнал да нанася удари с нея. Същата се счупила и той взел камък, с който няколкократно блъснал М.Д. в лицето. Продължил да нанася удари по лицето на лежащия на земята мъж с по-голям камък.

След като завършил с побоя К. се прибрал у дома доста изплашен, като споделил на майка си, че умъртвил М.Д. Дал й облеклата си, които тя изгорила, защото по тях имало следи от кръв. Около 2 ч. през нощта обвиненият се върнал на мястото на престъплението, като открил, че М.Д. не диша и още веднъж се върнал вкъщи си.

Трупът на потърпевшия мъж бил открит няколко часа по-късно от гражданин на селото, който уведомил полицейски чиновник за това. В хода на следствието, няколко часа по-късно, създателят на закононарушението е бил открит.

От осъществената по досъдебното произвеждане съдебно-медицинска експертиза е видно, че гибелта М.Д. се дължи на несъвместима с живота тежка, черепно мозъчна контузия. Тя довела до изразена непълнота на мозъчните функционалности, в резултат на откритите седем огромни пострадвания по лицето и главата. Освен тях, имало и кръвонасядания и охлузвания по лицето и горната част на гърдите на потърпевшия.

Назначената по делото сложна правосъдно психично – психиатрична експертиза открива, че обвиненият Г.К. все още на осъществяване на инкриминираното действия е бил в положение на тежко алкохолно опиване и мощно неспокойствие.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото, оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР