Окръжна прокуратура – Враца с внесен обвинителен акт предаде на

...
Окръжна прокуратура – Враца с внесен обвинителен акт предаде на
Коментари Харесай

Потрес: Рецидивист преби до смърт сляп дядо и го обра в село Търнак

Окръжна прокуратура – Враца с импортиран обвинителен акт съобщи на съд Г.Б. по дело за обир, приключил със гибел. Деянието е осъществено от него при изискванията на рисков рецидив.

Обвиняемият Г.Б. е на 38 години. Към юни 2022 година живеел във врачанското село Търнак дружно с родителите си. Многократно е осъждан. Последното му наложено наказване е изтърпял през 2020 година

В утринните часове на 08.06.2022 година, след приложимост на алкохол, Г.Б. решил да извърши кражба. С велосипед той се придвижил до дома на 75-годишния С.Д. на ул. „ Хан Аспарух “ в селото. Възрастният мъж живеел самичък, бил мъчно преносим и съвсем кьорав.

Пристигайки на мястото, обвиненият прескочил портата и се озовал в двора. Там намерил железен кол, който взел със себе си. Влязъл в пристройката през входната врата, която не била заключена, и се насочил към стаята на С.Д.

Стопанинът се събудил и се изправил на леглото. Обвиняемият го нападнал, нанасяйки голям брой удари с ръце и металния кол по главата и цялото тяло. Пострадалият паднал, а Г.Б. обърнал матрака, под който намерил кожен портфейл със сумата от 4 000 лв.. Взел го и напуснал мястото на престъплението.

На идващия ден възрастният мъж бил открит в безпомощно положение от негови близки. Пристигналият на място екип на Филиала за незабавна здравна помощ в Бяла Слатина неотложно го транспортирал до болница. Лечението му траяло в няколко клиники, само че все пак мъжът умрял.

По делото са приложени изводи от съдебномедицинските експертизи. Установено е, че потърпевшият С.Д. е получил голям брой контузии, довели до следващи затруднения, от които е настъпила гибелта му, оповестиха от Апелативна прокуратура- София.

Предстои делото да продължи в съда. Понастоящем обвиненият Г.Б. е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР