Окръжна прокуратура – Пазарджик прецизира обвинението спрямо 18-годишеният Никола Райчев

...
Окръжна прокуратура – Пазарджик прецизира обвинението спрямо 18-годишеният Никола Райчев
Коментари Харесай

Никола убил Ангел от Пазарджик по особено мъчителен начин, смениха обвинението

Окръжна прокуратура – Пазарджик уточни обвиняването по отношение на 18-годишеният Никола Райчев за съзнателно ликвидиране, осъществено в Пазарджик.
Прочетете още
Държавното обвинение  повдигна обвиняване по отношение на Райчев за това, че на 29 септември 2023 в. Пазарджик  на ул. „ Панайот Волов “ съзнателно е умъртвил  21-годишния Ангел Здравков посредством потребление на нож, като действието е осъществено преднамерено и по изключително непосилен метод за убития. Първоначално повдигнатото обвиняване по отношение на 18-годишния е за закононарушение по член 115, от Наказателния кодекс-за съзнателно ликвидиране, след прецизиране от страна на прокуратурата обаче действието е квалифицирано по изключително непосилен метод и предумишлено– закононарушение по член 116, ал.1 т.6 прочие второ и т.9  вр. чл.115 от Наказателния кодекс.

Основанието за поправянето на обвиняването е заключението на тройната съдебно-медицинска експертиза, съгласно която потърпевшият е умрял вследствие на нанесени две прободно-порезни рани с нож – в бедрото и корема, и  гибелта е настъпила по изключително непосилен метод. 

В резултат на събраните по делото доказателства е достигнато до извода,че действието е осъществено и преднамерено.

Разследването по делото е в заключителна фаза и следва внасяне на обвинителен акт в съда. Спрямо Никола е взета от съда мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР