Окръжна прокуратура – Монтана с обвинителен акт предаде на съд

...
Окръжна прокуратура – Монтана с обвинителен акт предаде на съд
Коментари Харесай

Изправят пред съда мъжа, заклал другар по чашка в Габровница

Окръжна прокуратура – Монтана с обвинителен акт съобщи на съд Л.Ц. (на 32 години), притеглен към наказателна отговорност за съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост.



В края на 2022 година Л.Ц. обитавал къща в с. Габровница, област Монтана. Злоупотребявал с алкохол, проявявал конфликтно-агресивно държание.
На 23.12.2022 година обвиненият бил посетен от живеещия в съседство Н.Р. по случай идния празник. Двамата използвали доста количество алкохол.
В един миг Л.Ц. нанесъл удари в региона на главата и лицето на Н.Р., причинявайки му фрактури на носните кости. Поради тежката степен на алкохолно опиване и поради възрастта, потърпевшият не могъл да окаже опозиция на нападателя.
След като повалил Н.Р. на пода, обвиненият му нанесъл пет удара с нож в региона на шията.
Забелязвайки, че потърпевшият не се движи, Л.Ц. отишъл до прилежаща къща и споделил на стопанката й да извика екип на незабавна здравна помощ за Н.Р. Заявил, че той е паднал в резултат на прилошаване и си е блъснал главата.
Жената неотложно се обадила на телефон за незабавни случаи 112 и съобщила за случая. На местопроизшествието дошъл медицински екип, а след него и оперативно-следствената група, която направила оглед на местопроизшествието.
Трупът на Н.Р. бил превозен в поделение „ Съдебна медицина ” при МБАЛ-Монтана за аутопсия.
В хода на следствието на закононарушението е осъществена съдебномедицинска експертиза, съгласно заключението на която непосредствената причина за гибелта на потърпевшия е острата кръвозагуба, развила се въз основата на прободно-порезни пострадвания в региона на шията.
От събраните по делото доказателства несъмнено се открива, че обвиненият Л.Ц. е причинител на закононарушението. С дейностите си той е показал изключителна гняв, озлобление и садизъм.
Понастоящем обвиненият е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР