Окръжна прокуратура – Кюстендил задвижи процедура по екстрадиция по Европейска

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил задвижи процедура по екстрадиция по Европейска
Коментари Харесай

Прокуратурата задвижи процедура за екстрадиция на кандидат за кмет на Дупница

Окръжна прокуратура – Кюстендил задвижи процедура по екстрадиция по Европейска заповед за арест, издадена от правосъдните управляващи в Гърция.

По случая е формирана кореспонденция във връзка материали, предоставени от Министерството на вътрешните работи, съдържащи сведения за Европейска заповед за арест.

Тя е издадена от Апелативната прокуратура в Солун и е за 47-годишният Методи Захаринов, който е самостоятелен претендент за кмет на Дупница, подсилен от Политическа партия Възраждане.

Захаринов се търси от гръцките управляващи, с цел да изтърпи 6-годишна присъда по дело за владеене и разпространяване на подправени евро банкноти. Решението е влезнало в действие преди близо 10 години – пред 2014 година

Като претендент за кмет Захаринов по употребява с имунитет, а това попречва провеждането на процедура по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест. С решение на Централната изборна комисия от през вчерашния ден е позволено Методи Захаринов да бъде арестуван за период до 72 часа.

Днес прокуратурата внася в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на претендента за кмет.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР