Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

ОП – Кюстендил предаде на съд обвиняем за убийство на мъж в Дупница

Окръжна прокуратура – Кюстендил внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против В.В. за съзнателно ликвидиране, осъществено от него на 17-годишна възраст по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост. П рестъплението е квалифицирано по член 116, алинея 1, т. 6, вр. член 115, вр. член 63, алинея 2, т. 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият В.В. бил отглеждан от татко му. В 10-ти клас престанал да върви на учебно заведение. През 2016 година направил противообществена демонстрация, за която му била наложена възпитателна мярка по Закона за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните. Епизодично работил на разнообразни места. Започнал редовно да използва алкохол и тютюневи произведения, сприятелил се с престъпно проявено лице.

Вечерта на 06.05.2022 година, след изразходване на алкохол, В.В. отишъл в магазин за хранителни артикули в двора на черквата „ Св. Георги “ в гр. Дупница. На пейките пред комерсиалния обект имало хора. Сред тях бил 59-годишният Г.К. от гр. София, който черпел по случай имения си ден.

В.В. се включил към компанията извън и траял да пие алкохол. От самото начало обвиненият се държал заядливо и предизвикателно с присъстващите. С изминаване на времето и под все по-силното влияние на алкохола почнал да става още по-агресивен, като неколкократно показал предпочитание за физическа разпра.

Около среднощ, до момента в който се състезавал по канадска битка с Г.К., В.В. избухнал в необуздана гняв. Ударил с ръка в лицето съперника си, качил на масата и на няколко пъти го изритал в тялото. Повалил потърпевшия на земята и почнал безогледна разпра с него. Нанесъл му голям брой юмручни удари и ритници по главата и тялото.

Обвиняемият прекратил жестокия побой, чак когато негов другар му предложил да отидат до игрална зала. На потегляне В.В. взел от лежащия на земята Г.К. телефонния му уред и яке, в което имало персонални движимости на потърпевшия и пари. След посещаване на казиното обвиненият се прибрал у дома.

Безжизненото тяло на Г.К. било намерено към 6,00 ч., за което незабавно бил подаден сигнал на телефон за незабавни случаи 112.

След извършените оперативно-издирвателни мероприятия причинителят на действието В.В. бил арестуван от органите на полицията.

Изготвената по делото съдебномедицинска експертиза откри, че гибелта на потърпевшия Г.К. се дължи на получената закрита черепно-мозъчна контузия, довела до остри нарушавания на дихателната и сърдечно-съдовата активност с последващото им прекъсване.

Понастоящем обвиненият В.В. е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Предстои делото да продължи в съда.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР