Окръжен съд-Силистра взе постоянна мярка задържане под стража на 19-годишния

...
Окръжен съд-Силистра взе постоянна мярка задържане под стража на 19-годишния
Коментари Харесай

Тежък удар за изверга, изнасилил и убил с 27 удара с нож 51-г. жена край Дулово

Окръжен съд-Силистра взе непрекъсната мярка " задържане под стража " на 19-годишния Ф.Р. от село Скала, община Дулово, Силистренска област.

На 7 май 2021 година жертвата С.А. бе открита мъртва в дома си в село Скала, с общо 27 прободно-порезни рани в региона на гърдите, лява ръка и тил, като е открито, че гибелта ѝ е настъпила в резултат на остра кръвозагуба.

В резултат на извършените дейности по следствие бе открит причинителя на престъплението-Ф.Р., открит по-късно вечерта в с. Поройно.

Представителят на Окръжна прокуратура-Силистра уточни, че от събраните досега доказателства може да се направи основателно съмнение, че Ф.Р. е осъществил тежко съзнателно закононарушение, за което се планува наказване " отнемане от независимост " за период от 15 до 20г., пожизнен затвор или пожизнен затвор без право за подмяна.

Обвиняемият и служебният му бранител желаеха по-лека мярка за неотклонение " домакински арест ", мотивирайки се с направени признания, чисто правосъдно минало, непрекъснат адрес и осъществяване на приходи от положен труд.

Според правосъдният състав от всички събрани досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че обвиненият Ф.Р. е направил закононарушение по член 199, алинея 2, т. 2 предл. " първо ", във вр. с член 198, алинея 1 от Наказателния кодекс / НК/– обир на движима движимост, с използвана за това мощ или заплашване, съпроводен с ликвидиране.

На Ф.Р. е повдигнато обвиняване за тежко закононарушение, наказуемо с " отнемане от независимост " от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна. Дори в хипотезата на незаконно действие по член 115 от Наказателно-процесуалния кодекс /НПК/-умишлено ликвидиране, плануваното в закона наказване още веднъж е " отнемане от независимост " и публичната заплаха на действието е извънредно огромна.

Съдът одобри, че чистото правосъдно минало, непрекъснатият адрес на местообитаване и живеене на Ф.Р. не могат да обуславят действителната заплаха, планувана в член 63, алинея 1 от Наказателно-процесуален кодекс – " обвиненият да се укрие или да извърши закононарушение ".

По отношение на Ф.Р. обаче несъмнено са налице предпоставките за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража ", визирани в член 63, алинея 2, т. 3 от Наказателно-процесуален кодекс – " лицето е привлечено като обвинен за закононарушение, за което се планува наказване не по-малко от 10 години отнемане от независимост или друго по-тежко наказване ".

С оглед на това Окръжен съд-Силистра одобри за основателно настояването на Окръжна прокуратура-Силистра и дефинира непрекъсната мярка " задържане под стража " на Ф.Р.

Определението на съда предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд-Варна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР