Окръжен съд – Монтана призна и прие за изпълнение в

...
Окръжен съд – Монтана призна и прие за изпълнение в
Коментари Харесай

Съдът в Монтана призна наказание на българин заради контрабанда и кражба в Италия

Окръжен съд – Монтана призна и одобри за осъществяване в Република България на наказване от 3 години, 9 месеца и 28 дни „ Лишаване от независимост “ на българския жител К. А. Ц., което му е наложено от съд в Италия.
27 годишният К. А. Ц. от село Лехчево, област Монтана е наказан през май 2017 година от съда в град Нола Кастело ди Чистерна за нелегално владение на 42.380 кг /2129 пакета/ контрабандни цигари за търговия на 3 години и 6 месеца „ Лишаване от независимост “ и санкция от 175 000 евро. През септември 2017 година К. А. Ц. е бил наказан и от съд в Рим за друго закононарушение - опит за кражба на катализатор от автомобил, за което е получил наказване 4 месеца затвор и 100 евро санкция. С указ на италианските правосъдни управляващи от юли 2020 година на К. А. Ц. е несъмнено общо наказване по двете присъди от 3 години, 9 месеца и 28 дни „ Лишаване от независимост “ и санкция 175 100 евро.
В Окръжен съд – Монтана е постъпило посредством Министерството на правораздаването на Р България искане от Министерството на правораздаването на Р Италия за признание и приемане на решенията, постановени от съдилищата в Италия против българския жител. Като се срещна с всички документи по делото Окръжен съд одобри, че са налице изискванията за признание и осъществяване на правосъдните актове, издадени в Италия – закононарушенията, за които е наказан българският жител са такива и по Наказателния кодекс на Р България и не надвишават оптималните периоди по българското законодателство. Затова съдът призна и одобри за осъществяване избраното с указ наказване на К. А. Ц. от 3 години, 9 месеца и 28 дни затвор и дефинира първичен „ общ “ режим за изтърпяването му като приспадна изтърпяната към този момент част до предаването на лицето на българските управляващи. Наложените от италианските съдилища санкции на българския жител не бяха прегледани от съда, защото такова искане не е направено и тяхното признание и осъществяване следва да бъде сторено по различен закон.
Решението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – София в 14 дневен период.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР