Окръжен съд – Монтана потвърди мярка за неотклонение „Задържане под

...
Окръжен съд – Монтана потвърди мярка за неотклонение „Задържане под
Коментари Харесай

Оставиха зад решетките мъж от Монтанско, заплашил да убие с нож майката на децата си

Окръжен съд – Монтана удостовери мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, наложена от Районен съд – Лом на В. И. Д., обвинен за навлизане със мощ в непознато жилище и закана с ликвидиране.
Според събраните до момента доказателства на досъдебното произвеждане, на 23 декември т. година към 12 ч. в село Разград, община Вълчедръм, 42-годишния В. И. Д. влезнал със мощ в жилището на Д. Р. А., с която преди този момент живеел на фамилна начала и имат две дъщери, нанесъл й удари и я заплашил с нож, че ще я убие.
Същия ден вечерта В. И. Д. е бил арестуван от чиновници на Министерство на вътрешните работи и против него било формирано досъдебно произвеждане.
На 26 декември Районен съд – Лом му е наложил мярка „ Задържане под стража “, която обвиненият апелира. В жалбата си до Окръжен съд – Монтана В. И. Д. моли определението на районен съд – Лом да бъде анулирано като незаконосъобразно и да му бъде наложена по-лека мярка като твърди, че е работил без предумисъл, в положение на гняв поради неприятни персонални връзки с някогашната му брачна половинка.
След като се срещна с доказателствата по делото съдът удостовери определението на районен съд – Лом. Според магистратите налице са предпоставките за взимане на най-тежката мярка за неотклонение, защото може да се направи обосновано съмнение, че В. И. Д. е причинител на закононарушението, за което е упрекнат и за което законът планува наказване „ Лишаване от независимост “. Налице е и действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение поради мощно влошените връзки сред него и някогашната му брачна половинка и данните по делото за многочислени негови закани и систематичен тормоз над нея и едно от децата им. Затова Окръжен съд удостовери определението на районен съд – Лом, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на В. И. Д.
Определението е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР