Окръжен съд-Монтана одобри споразумение между Окръжна прокуратура и защитата на

...
Окръжен съд-Монтана одобри споразумение между Окръжна прокуратура и защитата на
Коментари Харесай

Вкарват в затвора младеж, източил дебитната карта на пенсионер в Монтанско

Окръжен съд-Монтана утвърди съглашение сред Окръжна прокуратура и отбраната на обвинения Г. В. А. /28 г./ за наказване 1 година и 4 месеца „ Лишаване от независимост “ дейно за потребление на непозната дебитна карта без единодушието на титуляра като прибави към присъдата и още 2 месеца затвор по предходна условна присъда за кражба.
Според доказателства по делото в дните от 2 до 10 юли 2019 година Г. В. А. 17 пъти употребявал дебитната карта на пенсионера Б. С. И. от село Губеш, община Годеч, без той да знае и изтеглил от банкови автомати в Годеч и Монтана сумата 2860 лв.. След формираното досъдебно произвеждане по случая Г. В. А. е бил извикан от органите на Министерство на вътрешните работи за осъществяване на процесуално-следствени дейности, само че не се явил, не е бил открит и на посочените от него адреси в селата Мадан и Бъзовец в област Монтана и през 2020 година е бил разгласен за общодържавно търсене.
На 6 октомври т. година той бе открит и арестуван от чиновници на Министерство на вътрешните работи, а ОС-Монтана му наложи непрекъсната мярка „ Задържане под стража “. Пред съда Г. В. А – без обучение, неработещ и осъждан, се призна за отговорен и съобщи, че непринудено подписва съглашение за наказване 1 година и 2 месеца „ Лишаване от независимост “, които да изтърпи дейно при първичен „ общ “ режим. Съдът приведе в осъществяване и наказване от 2 месеца затвор дейно при първичен “общ “ режим, наложено на Г. В. А. от Окръжен съд-Монтана през 2016 година като подмяна на остатъка от наказване „ Пробация “ за осъществена от него кражба в Годеч през 2015 година
Преди приключването на делото обвиненият е възстановил напълно вредите, породени от закононарушението му.
Определението на съда е дефинитивно и не предстои на тъжба и митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР