Окръжен съд – Монтана разгледа искане на Окръжна прокуратура –

...
Окръжен съд – Монтана разгледа искане на Окръжна прокуратура –
Коментари Харесай

Задържаха под стража мъж от Вършец, издирван от Испания заради наркотици и участие в организирана престъпна група

Окръжен съд – Монтана прегледа искане на Окръжна прокуратура – Монтана за задържане на А. И. А. от Вършец. Той е разгласен за интернационално търсене от правосъдните управляващи на Кралство Испания с Европейска заповед за арест /ЕЗА/. Заповедта за арест е издадена от съда в град Торелагуна, Испания по отношение на наказателно произвеждане за трафик на опиати, присъединяване в проведена незаконна група и владеене на нелегално оръжие.  
Според документите по делото на 6 юни 2022 година полицейски чиновници спрели за инспекция на автомагистрала в Испания автомобил, ръководен от българския жител А. И. А. и разкрили в колата му 66 кг марихуана. При последвали обиски в жилища в Испания са били открити и други опиати - хашиш, кокаин, марихуана, нелегално огнестрелно оръжие и пари. А. И. А. е бил арестуван от испанските управляващи, а по-късно освободен. След издаването на Европейската заповед за арест, в края на декември предходната година А. И. А. е бил открит от чиновници на Министерство на вътрешните работи във Вършец и арестуван.  
След като се срещна с Европейската заповед за арест и документите по делото Окръжен съд – Монтана  намери настояването на прокуратурата за основателно и взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ на А. И. А. - 30-годишен, неосъждан, за обезпечаването му за осъществяване на производството за предаването му по ЕЗА на Кралство Испания. 
Определението на съда може да се апелира и стачкува в 3-дневен период пред Апелативен съд - София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР