Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под

...
Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение Задържане под
Коментари Харесай

ОС – Кюстендил взе мерки за неотклонение „Задържане под стража“ и „Домашен арест“ на обвиняеми за даване и приемане на подкуп 

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, във връзка с двама албански жители - S. L. и A. Г. / с двойно поданство /, привлечени от Окръжна прокуратура като обвинени за това, че на 23. 03. 2024 година, към 23 ч. на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево, в съучастничество, като съизвършители са дали рушвет / пари в размер на 150 евро / на Г. В. и И. С., чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево, длъжностни лица – държавни чиновници на Министерство на вътрешните работи, с цел да нарушат служебните си отговорности по отношение на реализирането на гранични инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт, като позволен излизане от Република България за Република Северна Македония на S. L., без да бъде глобен за превишен престой в РБългария.
Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „ Домашен арест “, във връзка с двамата чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Гюешево при РДГП, привлечени от

Окръжна прокуратура като обвинени за това, че в качеството си на лица, заемащи отговорно служебно състояние – държавен чиновник на Министерство на вътрешните работи, са приели подарък – пари в размер на 150 евро, които не им се следват, с цел да извършат друго закононарушение във връзка със службата си, като нарушат служебните си отговорности по отношение на реализирането на гранични инспекции на Граничен контролно-пропусквателен пункт, като позволен излизане от Република България за Република Северна Македония на S. L., без да бъде глобен за превишен престой в РБългария.

Окръжен съд счете, че на този ранен стадий от следствието са събрани задоволително доказателства и може да бъде направено обосновано съмнение за съпричастност на обвинените към осъществяване на действията, за които са им повдигнати обвинявания. Обвиненията са за тежки закононарушения по смисъла на Наказателен кодекс. Окръжен съд намира, че във връзка с албанските жители е налице и действителна заплаха да извършат друго закононарушение и да се укрият. По отношение на обвинените чиновници на Министерство на вътрешните работи, съдът смята, че не може да се направи извод за действителна заплаха от укриване. Двамата имат непрекъснат адрес, на който живеят със фамилиите си, нямат предишни осъждания. Съзира се обаче опция да окажат влияние върху очевидци, в случай че търпят най- леката мярка за процесуална насила. В този смисъл и съобразявайки се с практиката на Европейския съд за правата на индивида, съдът смята, че е задоволително да бъде взета мярка за неотклонение „ Домашен арест “.

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – София в 3- дневен период, считано от през днешния ден.

В. Василев

.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР