Окръжен съд – Кюстендил потвърди определенията на Районен съд –

...
Окръжен съд – Кюстендил потвърди определенията на Районен съд –
Коментари Харесай

Окръжен съд – Кюстендил потвърди - „Задържане под стража“ по отношение обвиняем за незаконно преминаване на границата и ползване на паспорт с невярно съдържание

Окръжен съд – Кюстендил удостовери определенията на Районен съд – Кюстендил по две каузи, с които е взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “, във връзка с турски жител, притеглен като обвинен за нелегално прекосяване на границата и за умишлено прилагане на документ с погрешно наличие - паспорт.

Кенан Д. / на 41 година, осъждан / е упрекнат в това, че през интервала 29.04.2023 година, в 06, 47 ч. до 29.04.2023 година, 18, 20 ч., в изискванията на продължавано закононарушение е влезнал през Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево и е направил опит да излезе през границата на страната ни през Граничен контролно-пропусквателен пункт –Гюешево, без позволение на надлежните органи на властта, както и за това, че на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Гюешево, на трасе „ Изходящи рейсове “ умишлено се е употребил с документ с погрешно наличие – паспорт на негово име с погрешно записана година на раждане, публикуван от Република Босна и Херцеговина.

През януари 2023 година, Окръжен съд – Кюстендил е определил във връзка с Кенан Д. мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 4000 лева, която не е заплатил и е напуснал територията на Република България.

Събрани са писмени и гласни доказателства, и в действителност данни, които да образуват убеждението за съпричастност на обвинения към инкриминираните действия. Окръжен съд – Кюстендил споделя и претекстовете на Районен съд – Кюстендил, че е налице действителна заплаха обвиненият да извърши ново закононарушение и да се укрие, поради невнасянето на гаранцията в пари и събитието, че актуалните действия са осъществени в изпитателния период на условно наказание по дело на районен съд – Свиленград от 2022 година

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР