Окръжен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по дело за

...
Окръжен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по дело за
Коментари Харесай

Окръжен съд – Бургас проведе разпоредително заседание по дело за причинена смърт по непредпазливост

Окръжен съд – Бургас организира разпоредително съвещание по дело за породена гибел по несъобразителност, по което обвиняем е Камен Ф.

Припомняме, че Окръжна прокуратура – Бургас е внесла обвинителен акт на Камен Ф. за осъществено закононарушение по член 343, алинея З, предл. четвърто, б. “б “, предл. първо, вр. алинея 1, б. “в “., предл. първо, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс, вр. член 21, алинея 2, вр. алинея 1 от Закона за придвижване по пътищата, за това, че на 28.02.2020 година, към 22.00 часа, на Главен път I – 9, след изхода от гр. Бургас в посока кв. Крайморие, при ръководство на МПС — рейс марка „ Мерцедес “, благосъстоятелност на компания със седалище и адрес на ръководство Истанбул, Република Турция, нарушил разпоредбите за придвижване, визирани в Чл. 21, алинея 2 от Закона за придвижване по пътищата: „ Когато цената на скоростта, която не би трябвало да се надвишава, е друга от посочената в алинея 1 това се алармира с пътен знак “, вр. алинея 1 от ЗДвП: „ При избиране скоростта на придвижване на лидера на пътно транспортно средство категория С, Д е неразрешено да надвишава следните стойности на скоростта в км/ч.: в обитаемо място 50 км/ч. “, като в зоната на деяние на пътен знак В 26 „ Забранено е придвижване със скорост по – висока от 80 км/ч “, се е движел със скорост 105 км/ч., позволил пътно-транспортно произшествие и по несъобразителност предизвикал гибелта на повече от едно лице – В. Б. и Т. Т.

Окръжен съд – Бургас конституира потърпевшите лица – М. Т., Н. Т., Г. Т. и С. Б. като частни обвинители в правосъдното произвеждане.

По искане на отбраната на подсъдимия и без възражения от страна на държавното обвиняване, поверениците и потърпевшите лица, съдът дефинира делото да бъде гледано по реда на Диференцираната процедура на Глава 27 от Наказателно-процесуален кодекс – Съкратено правосъдно разследване, в хипотезата на член 371, т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс. Камен Ф. призна всички обстоятелства, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази пред съда категорично единодушие да не се събират нови доказателства. Бургаският областен съд ще се употребява от доказателствата, събрани в досъдебното произвеждане и направените признания на подсъдимия при произнасянето на своята присъда.

Окръжен съд – Бургас удостовери наложената на подсъдимия мярка за неотклонение „ Подписка “, като остави без почитание настояването на отбраната да бъде променена наложената мярка „ Забрана да напуща рамките на страната “. Съдът удостовери и тази мярка за процесуална насила, като позволи Камен Ф. да напусне рамките на Република България за период от 1 месец, считано от 18 март до 02 май, с цел да посети Република Турция и получи доказателства, касаещи негови характеристични данни, удостоверение за съдимост и информации за нарушавания в Република Турция.

Защитата изиска на идващото правосъдно съвещание да бъде изслушан като очевидец турски жител, сътрудник на Камен Ф.

Съдът отсрочи делото и насрочи идващото съвещание за 03 май.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР