Окръжен съд – Бургас потвърди взетата мярка за неотклонение задържане

...
Окръжен съд – Бургас потвърди взетата мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Оставиха зад решетките изверга Райко, блудствал със старица в Звездец

 Окръжен съд – Бургас удостовери взетата мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Райко И. Той е притеглен като обвинен за осъществени две действия - обир и блудничество в с. Звездец.  Както Burgas24.bg заяви, Райко е притеглен като обвинен за това, че на 15 април към 23.30 часа, в село Звездец, община Малко Търново, е откраднал сумата от 76,45 лева и един стационарен телефон от 92-годишната баба Милка. Той  я заплашил с нож и ножица.  18-годишният Райко е обвинен и за това, че по същото време и на същото място, е направил дейности за да удовлетвори полово предпочитание без съвкупление във връзка с старата жена,  като използвал за това мощ.

 За първото закононарушение се планува наказание  отнемане от свобода  от три до 10 години, а за второто - отнемане от независимост от две до осем години.

Въззивната инстанция одобри, че от наличната все още доказателствена цялост, и съответно съдържащите се данните в  заключението на ДНК-експертизата и в показанията на потърпевшата, би могло да се  направи едно в началото, само че все пак  в задоволителна степен обосновано съмнение, че обвиненият е  направил закононарушенията, в които е упрекнат. В този аспект  извода на  първоинстанционния съд  по отношение на догатката за авторството на действието, изцяло подхожда на  степента на доказване към сегашния етап на наказателното произвеждане.

Според Окръжен съд – Бургас преценката на районния съд е вярна за наличие на останалите комулативно планувани в закона предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение. В   приложените  по делото материали се съдържат задоволително доказателства,  които потвърждават  съществуването  на  действителна заплаха обвиненият да се укрие или извърши закононарушение. От метода на осъществяване на закононарушенията е допустимо да се вършат заключения за личността на дееца. Макар  неосъждан и едвам преди действието навършил пълноправие, обстоятелството, че в конюнктура на пандемия и въведени сериозни  ограничавания в обществения живот в обитаемоте места, в тъмната част на денонощието, Райко И. е осъществил поредно две тежки закононарушения, съпроводени с упражнена насила по отношение на самотна 92 годишна жена, е държание, задоволително показателно за светогледа му за отсъствието на въздържащи морални полезности, само че на първо място разкрива персоналните му незаконни настройки, а по този начин също и за настойчивостта, с която е преследвал задачата си и ограбването на потърпевшата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР