Окосмяването в интимната зона е едно от най-нежеланите. То е едно

...
Окосмяването в интимната зона е едно от най-нежеланите.
То е едно
Коментари Харесай

Развенчаха най-разпространените митове за интимното окосмяване

Окосмяването в интимната зона е едно от най-нежеланите.
То е едно от най-често премахваните окосмявания по тялото по доста аргументи, някои от тях неоснователни. Базирани са на легенди и неправилни схващания за интимното окосмяване, които в действителност нямат нищо общо с истината.
Кои са неправилните схващания за интимното окосмяване, които са необятно публикувани?

Окосмяването в интимната зона е отблъскващо за колегата ви
Един от най-разпространените легенди за интимното окосмяване е, че то наложително е неприятно за колегата ви и наложително би трябвало да сте безпрепятствено обезкосмени, с цел да сте полово привлекателни за него. Това въобще не е по този начин. Всеки човек има своите интимни и полови усети и желания. За да сте сигурни в това е най-добре да отворите тази тематика и да я изясните. Ако сте на стадий да говорите свободно на такива тематики, това е още по-приятно и затвърждава близостта посред ви.

Окосмяването в интимната зона пречи на половото прекарване
Много хора неправилно считат, че интимното окосмяване може да попречи на половото наслаждение. Това напълно не е правилно. Директният досег и търкане в кожата по време на секс в някои случаи даже може да утежни чувствата и да провокира зачервяване и раздразнения. И противоположното – окосмяването има съществена задача да защищава кожата.

Интимното окосмяване ви пази от заболявания, излъчени по сексуален път
Едно от най-честите неправилни схващания е, че окосмяването пази от полово излъчени заболявания. Някои хора не отстраняват окосмяването в интимната зона, като имат вяра, че по този начин не е нужно да употребяват защитни средства по време на секс. Вярно е, че космите в интимната зона имат предпазваща функционалност значително, само че те нямат силата да предпазят от рискови болести, застрашаващи живота. Те даже нямат силата да спрат гъбичките и бактериите да навлязат в гениталиите. Независимо дали премахвате интимното окосмяване или не, би трябвало да употребявате защитни средства, най-много в случай че нямате непрекъснат сътрудник.

Интимното окосмяване не би трябвало да се бръсне
Много дами считат, че кожата в интимната зона е прекомерно нежна и не би трябвало да се бръсне. Всъщност това също не е правилно. Тази зона може да се обезкосмява по всевъзможни способи – посредством бръснене, скубане, лазерно унищожаване на нежелано окосмяване. Всеки от тези способи има своите изгоди и опасности. Единственото, за което би трябвало да внимавате при бръснене е да не порежете кожата, тъй че да създадете условия за дискомфорт и вероятно инфектиране. Друго значимо нещо, което би трябвало да следите при бръснене е постоянната замяна на самобръсначката, тъй че да избегнете струпване на бактерии и риск от инфекции, в случай че употребявате прекомерно остаряла самобръсначка.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР