Окончателно регулаторно одобрение все още не е полученоСглобяване на ракетата

...
Окончателно регулаторно одобрение все още не е полученоСглобяване на ракетата
Коментари Харесай

Втори опит: SpaceX изстрелва 122-метрова ракета Starship на 17 ноември 

Окончателно регулаторно утвърждение към момента не е получено

Сглобяване на ракетата Starship на площадката в Бока Чика, Тексас
(снимка: SpaceX)

Космическата компания SpaceX разгласи точната дата на втория полетен тест на своята ракета Starship. Изпитанието ще се организира на 17 ноември 2023 година, заяви компанията в формалния си акаунт в обществената мрежа X.

Компанията на Илон Мъск към момента чака дефинитивно утвърждение за теста от американските регулаторни органи. Тя обаче „ гледа в бъдещето ” с убеденост и възнамерява директно лъчение, което ще стартира към половин час преди началото на тестовия полет.

Най-голямата ракета в света, Starship, сега се сглобява на площадката Бока Чика в Тексас. Последната прогноза на SpaceX за датата на изстрелване идва след скорошното активиране на подготвителните действия в Тексас, по време на които компанията тества изцяло съединена ракета на стартовата площадка и конфигурира система за спиране.
още по темата
Първият опит за изстрелване се организира на 20 април 2023 година и беше несполучлив. Тогава горната степен на Starship не съумя да се отдели от ракетата притежател Super Heavy, както беше планувано.

SpaceX изпрати команда за самоизтребление на кораба няколко минути след изстрелването. Невероятно мощната ракета даже повреди орбиталната пускова апаратура на Starbase и направи огромен кратер в бетона.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР