Окончателно: Край на т.нар. златни паспорти. Почти без дебат депутатите

...
Окончателно: Край на т.нар. златни паспорти. Почти без дебат депутатите
Коментари Харесай

Почти без дебат парламентът сложи край на златните паспорти

Окончателно: Край на така наречен " златни паспорти ". Почти без спор депутатите одобриха на второ четене промени в Закона за българското поданство, с които се приключва опцията за приемане на поданство против вложения, оповестяват от Българска национална телевизия.

" Условията, които са били изпълнени, са следвали настоящия закон. Не чух какво постанова вземането на решения за преустановяване за всички неприключили производства. Ще създадем правна неустановеност. Не чух претекстове какво ще се случи като прекратим тези висящи преписки и върнем тези пари ", сподели Петър Петров от ПГ на " Възраждане ".

Дотук се е стигнало след дълги години опити да се привлекат вложения, разяснява Крум Зарков от ПГ на Българска социалистическа партия.

" Затова се реши да се прекратят производствата по остарял ред. Законопроектът планува по предложение на Движение за права и свободи да се направи инспекция на всичко случило се по тези текстове. Това ще смъкна България от страните под изключително наблюдаване от Европейска комисия. Ще покажем по какъв начин не би трябвало да се работи конюнктурно. Това е значим миг, тъй като лиши няколко години да стигнем дотук ", добави той.

" Да, с този закон сложихме завършек на тежък спор. Успяхме да свалим България от листата, който Европейска комисия сочеше с пръст. Не успяхме да свалим казуса с пребиваването въз основата на вложенията. Ще внасяме оферти - дали ще го отменим или ще внесем по-сериозни регулации - ще стане ясно ", добави Хамид Хамид от ПГ на Движение за права и свободи.

Въпросът и за така наречен " златни визи " също е на дневен ред, добави Крум Зарков. Ще се върви към обща европейска наредба по този въпрос.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР