Окончателно е избран най-подходящият терен за изграждането на Национална детска

...
Окончателно е избран най-подходящият терен за изграждането на Национална детска
Коментари Харесай

Обект с национално значение. Служебният кабинет реши детската болница да е в Горна баня

Окончателно е определен най-подходящият терен за построяването на Национална детска болница. Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев.

Става дума за към 40 декара в регион „ Овча купел “, квартал „ Горна Баня “, като теренът се намира до ортопедичната болница.
Вашето мнение е значимо за нас
Участвайте в, с цел да подобрим нашия уебсайт. Отнема единствено 5 минути.

Според Меджидиев мястото дава отговор на всички критерии, които са били сложени за съвременна европейска детска болница. Не стана ясно въз основа на какви тъкмо са критериите. Той аргументира избора на местоположението положителния климат в региона и с информационната съгласуваност с останалите елементи на София.

" Детската болница ще бъде обект с национално значение ", сподели още той. Меджидиев добави, че екип от Министерството на здравеопазването ще посети няколко профилирани детски лечебни заведения в Европа, с цел да почерпи опит. За крайната цена на построяването на лечебното заведение е към момента рано да се приказва по негови думи.

„ Теренът разрешава, с изключение на детската болница, да бъдат построени към нея и хотел за родители, както и рехабилитационен център. Ще бъдат обособени обособени незабавни структури, реанимационни структури, по отношение на заложените потребности “, добави той.

Служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков добави, че е набелязан „ къс и явен небосвод “, в който да се стартира проектирането и построяването на лечебното заведение. Той предвижда, че в границите на към два месеца подробният организационен проект може да бъде утвърден, след което да последва издаването на виза за изследване и планиране.

По време на ръководството на кабинета на Кирил Петков екипът на тогавашния здравен министър Асена Сербезова разпореди изследването на 5 терена за държавната детска болница на компания " Тера консулт ". По-късно служебната власт приключи контракта в резултат на закъснение от страна на изпълнителя.

Първоначално беше планувано болничното заведение да бъде издигната на мястото на незавършения Институт по педиатрия в двора на Александровска болница, Медицинска академия. През последните години имаше на протестиращи против това място, където има стартират и зарязан градеж, защото съгласно жители и специалисти проектираната там постройка не дава отговор на потребностите на една модерна детска болница.

Тази година служебният кабинет приключи остарелия действителен контракт с " Главболгарстрой " за 100 млн. лева, който беше определил предходната локация, и избра нова.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР