Окончателно депутатите решиха начело на военното разузнаване да бъде цивилен.Припомняме,

...
Окончателно депутатите решиха начело на военното разузнаване да бъде цивилен.Припомняме,
Коментари Харесай

Цивилен ще може да ръководи военното разузнаване

Окончателно депутатите взеха решение отпред на военното разузнаване да бъде граждански.

Припомняме, че през 2015 година, когато се обсъждаше и концепцията за обединение на двете разследващи служби, ГЕРБ постановиха смяната началник на работа Военна информация да е боен експерт. Така от службата бе отхвърлен цивилният Йордан Бакалов, който пък я пое откакто предшественикът му Веселин Иванов бе уволнен, когато отхвърли да отвори досиетата на военните разузнавачи.

Сега точно ГЕРБ желаят връщане на остарелия режим. Президентът Румен Радев към този момент възрази против това граждански да оглави военното разузнаване.

Тази работа би трябвало да остане военна, ръководителят й също би трябвало да бъде боен, сподели социалистът Филип Попов.

Шефът на военното разузнаване ще се назначава от Министерски съвет по предложение на министъра на защитата с декрет на президента.

Военното разузнаване е комплицирана характерна активност, съобщи и социалистът Таско Ерменков. Затова отпред трябвало да е боен. Да не отваряме кутията на Пандора, акцентира аленият народен представител. Съпартиецът му видя опит за политическо преодоляване на службата. Имате подготвен за назначение, който е граждански, нали, попита Янков.

Каква е изгодата, в случай че унищожите службата, попита и левият Николай Цонков.

Припомняме, че депутатите одобриха законови промени, съгласно които шефът на военното разузнаване би трябвало да е боен. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР