Окончателни оправдателни присъди за събарянето на тютюневия склад на ул.

...
Окончателни оправдателни присъди за събарянето на тютюневия склад на ул.
Коментари Харесай

Окончателни оправдателни присъди по делото за Тютюневия склад в Пловдив

Окончателни оправдателни присъди за събарянето на тютюневия склад на ул. " Одрин " 8 в Пловдив. Сградата, която съвсем беше срината от багери през 2016 година, е монумент на културата. Случаят провокира сериозен отзив и цивилен митинги.

Под правосъдна отговорност бяха подведени двамата съсобственици на компания " Одрин 8 " ЕООД-Пловдив, която има тогавашния тютюнев склад.

Окръжният и Апелативният съд в Пловдив излязоха с оправдателни присъди по всички повдигнати обвинявания. Сега решенията са доказани и от най-високата инстанция - Върховният касационен съд.

В претекстовете си Върховен касационен съд приема, че с оправдаването на подсъдимите Г. Б. и А. Н. по повдигнатото им обвиняване за осъществено закононарушение материалният закон е прибавен вярно. Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

През предходната година беше реализирано единодушие от притежателите на полуразрушения склад, община Пловдив и Националния институт за паметниците на културата постройката да бъде възобновена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР