Околосветското пътешествие на Слънчев импулс 2 приключи успешно. Задвижван само

...
Околосветското пътешествие на Слънчев импулс 2 приключи успешно. Задвижван само
Коментари Харесай

Слънчев импулс 2 завърши околосветската си мисия

Околосветското странствуване на Слънчев подтик 2 завърши сполучливо. Задвижван единствено със слънчева сила, безпилотният аероплан се приземи без проблеми в Обединените арабски емирства.

Необикновеният аероплан е основан от швейцареца Бертран Пикар. За полета си той разчиташе единствено на вградените слънчеви панели. Ширината му е по-голяма от тази на Боинг 747, а тежестта е по-малко от това на лек автомобил. Устройството пропътува цели 42 хиляди километра през четири континента без капка гориво на борда си.

Самолетът бе сполучливо партерен през днешния ден, в 3:05 часа българско време, на летище Ал Батен в Абу Даби. Постижението се дефинира освен като нова страница в авиацията, само че и като необикновен триумф в историята на енергетиката.

Пътешествието на Слънчев подтик 2 е взор към чистите технологии и възобновимата сила, нуждата от които нараства с всеки ден.

 Слънчев подтик

Пътешествието на летателния уред несъмнено не мина без трудности. В последния стадий, който стартира на 24-ти юли, се появи действителна заплаха от неуспех. Слънчев подтик 2 излетя от Кайро с огромно забавяне поради неприятното време. От контролния център бяха извънредно обезпокоени поради късия интервал, в който летателният уред ще лети над Саудитска Арабия. Там той трябваше да се оправи с неимоверно високите температури.

Летателният уред е построен от въглеродни влакна. Размахът на крилата му е 72 метра. Мисията на Слънчев подтик 2 започва през март 2015-та. За година и половина той стопира 16 пъти. Днес той се трансформира в първия летателен уред, напълно задвижван от слънчева сила, обиколил света.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР