Около половината от новите случаи на COVID-19 в София, Софийска

...
Около половината от новите случаи на COVID-19 в София, Софийска
Коментари Харесай

Делта вариантът вече преобладава в София, Бургас и Пловдив

Около половината от новите случаи на COVID-19 в София, Софийска област, Пловдив и Бургас са Делта вид, като до месец този вариант ще господства у нас. Това предвижда през днешния ден пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, който до неотдавна оглавяваше Националния център по заразни и паразитни заболявания. " Делта разновидността се разграничава по своето разпространяване много от английския, тъй като количеството на вируса в носоглътката е няколкостотин пъти по-голямо и заразяването става по-лесно ", подсети професорът.

Самият център тази седмица не е обявявал данни за проучване на разновидности, а огласяваната до момента статистика не дава ясна визия за разпространяването на този вид, защото извадките се разграничават много от седмица на седмица. Последните данни посочваха, че го има в 13 области и е открит в 58.9% от определените за целогеномно секвениране проби.

 

ДАННИТЕ ЗА ДЕНОНОЩИЕТО

В данните за новите случаи от миналото денонощие още веднъж ясно се вижда почналата наклонност на повишаване на заболеваемостта. За пръв път от 2 юни - интервал от съвсем два месеца, новозаразените надвишават 200. За последните 24 часа са регистрирани 216 инфектирани. Активните случаи са 7702, в болница се лекуват 754 души, а 79 са в интензивни отделения.

Ваксинацията не напредва кой знае какъв брой - 12 975 са поставените дози за миналото денонощие. Поставените дози най-накрая надвишиха 2 млн. и са 2 001 777. 984 573 души са със приключен имунизационен цикъл.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР