Около половината от 54 компании клиенти на „Газпром експорт“ вече

...
Около половината от 54 компании клиенти на „Газпром експорт“ вече
Коментари Харесай

Руски вицепремиер: Половината купувачи на руски газ вече са открили сметки в рубли

Около половината от 54 компании клиенти на „ Газпром износ “ към този момент са разкрили сметки в рубли за заплащане на доставките на съветски газ. Окончателният лист на купувачите, минали към заплащане на газа в рубли, ще стане прочут през околните дни.

Това заяви през днешния ден съветският вицепремиер Александър Новак, представен от ТАСС.

По думите му окончателният лист на купувачите, които са се съгласили да заплащат газа в рубли, и тези, които са отказали, ще стане прочут през идните дни.

Руският вицепремиер изрази очакване, че газопроводът „ Северен поток-2 “ надали ще бъде пуснат в близко бъдеще поради политически аргументи, само че съгласно него оборудването ще бъде належащо в бъдеще.

Русия е нараснала добива на нефт през май с 200-300 000 барела на ден след спада през април. През юни възобновяване на добива ще продължи, сподели също по този начин Новак.

Той добави, че в Русия обстановката с добива и износа на енергийни първични материали сега е постоянна.

Ако Европа се откаже от съветския нефт, Москва ще пренасочи суровината към други пазари, откъдето тя ще поеме към европейските консуматори, съгласно Новак.

По думите му Русия към този момент усилва доставките в азиатски страни.

Той увери, че общият международен баланс в производството на енергийни първични материали ще се резервира.

Ще настъпи просто преразпределение, а ние ще пренасочим енергийните си запаси към тези пазари, откъдето този нефт ще бъде пренасочен към Европейския съюз. Между другото това към този момент значително се случва. Увеличихме размера на доставките в Азиатско-тихоокеанския региоз, увеличихме ги доста, сподели Новак.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР