Около половината чаени плантации в окръг Дарджилинг (източния щат Западен

...
Около половината чаени плантации в окръг Дарджилинг (източния щат Западен
Коментари Харесай

Около половината чаени плантации в индийския окръг Дарджилинг са обявени за продажба

Около половината чаени плантации в окръг Дарджилинг (източния щат Западен Бенгал), един от най-големите центрове за развъждане и произвеждане на чай в Индия, са оповестени за продажба поради спада в търсенето на чай в Европа и Япония, заяви в. " Економик таймс ".

" От 35 до 40 чаени плантации ще бъдат продадени поради финансовата рецесия, подбудена от неналичието на купувачи в Европа и Япония и увеличението на себестойността на производството на този артикул ", съобщи Аншуман Канориa, началник на Индийската асоциация на експортьорите на чай (ITEA).

Собствениците на плантации в Дарджилинг са принудени  да търсят купувачи за тях поради ниската ликвидност на чая, спада на цената му и по-високите заплати на служащите, посочи той. При създалата се обстановка 55 000 души от непрекъснато заетите в локалните чаени плантации са застрашени от уволняване, добави Аншуман Канориа.

Правителството на Западен Бенгал е разрешило потреблението на 15 на 100 от оповестените за продажба чаени плантации в окръга за основаването на курорти и развиването на чаен туризъм, написа в. " Економик таймс ".

В Дарджилинг сега има 87 чаени плантации. Преди към 10 години те са произвеждали към 11 милиона кг чай годишно. През 2021 година този индикатор се е намалил до 6,7 милиона кг, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР