Около половин милиард евро е изгубил гръцкият туризъм от фалита

...
Около половин милиард евро е изгубил гръцкият туризъм от фалита
Коментари Харесай

Половин милиард евро изгубил гръцкият туризъм от фалита Томас Кук

Около половин милиард евро е изгубил гръцкият туризъм от банкрута на английската туристическа компания " Томас Кук ", оповестява " Катимерини ", като се базира на изявление на министъра на туризма на Гърция Харис Теохарис пред АНА-МПА.

Той разгласи нови ограничения от страна на държавното управление за намаляване на следствията за сектора.

" Ако не се беше случило рухването на " Томас Кук ", годината щеше да завърши с доходи, към 500 милиона евро по-високи спрямо 2018 година, и със значително нарастване на междинния разход (на туристите в страната) ", сподели Теохарис, представен от Българска телеграфна агенция.

Министърът съобщи, че съществена грижа на държавното управление е да окаже поддръжка на сдруженията и заетите в бранша, наранени от банкрута на английския туроператор.

Сред ограниченията за поддръжка, които изброява Теохарис, е специфична стратегия на Организацията за претовареност на трудовите запаси за поддръжка на работните места, отсрочване с 6 месеца на внасянето на Данък добавена стойност съразмерно на % от оборота на всяко сдружение с банкрутиралата компания и поддръжка на засегнатите сдружения посредством Гръцката банка за развиване. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР