Около две трети от гражданите на Сърбия смятат, че политиците

...
Около две трети от гражданите на Сърбия смятат, че политиците
Коментари Харесай

За над половината сърби в страната няма демокрация и я управляват магнати и чужди сили

Около две трети от жителите на Сърбия считат, че политиците злоупотребяват с власт поради персонални ползи, а повече от половината считат, че в страната няма народна власт или че тя е обременена от съществени проблеми. Това сочи изследване на публичното мнение, оповестено от Белградския център за политиката на сигурност (BCBP), представен от БГНЕС.
Според анкетата хората имат вяра, че сръбският парламент има минимум въздействие при вземането на политически решения, по-малко от локалните „ магнати “ или огромните задгранични сили и компании.
Според 90% от интервюираните сръбският президент Александър Вучич е основна фигура при вземането на политически решения.
Повече от 50% от интервюираните считат, че полицията не пази хората, а ползите на нарушители, политици и финансово авторитетни персони и смята политическите партии, правосъдната власт и полицията за най-корумпирани.
Анкетата демонстрира също нежеланието на жителите да вземат участие в начинания на деятели, като единствено 20% са подготвени да се впуснат в сходни действия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР