Около две трети от германците не смятат, че социалдемократите са

...
Около две трети от германците не смятат, че социалдемократите са
Коментари Харесай

Две трети от германците: Социалдемократите не трябва да са във властта

Около две трети от германците не считат, че социалдемократите са подобаващи да вземат участие в национално държавно управление, сочи допитване, представено от ДПА. Тези данни са оповестени две седмици преди предстоящото гласоподаване в Германската социалдемократическа партия (ГСДП) за сформиране на нова коалиция с консерваторите на Ангела Меркел.

Допитването на социологическия институт „ Сивей”, направено за осведомителния портал t-online.de, обгръща 5000 души, от които 67,1 на 100 поддържат това мнение. Едва 25,6 на 100 намират социалдемократите за подобаващи да ръководят, само че измежду последователите на ГСДП този % е доста по-висок - 68,7 на 100.

Сред поддръжниците на Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел и на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) - с които ГСДП договаря за сформиране на съдружно държавно управление - 71,6 % са сериозни по отношение на способността на социалдемократите да ръководят.

Участниците в друго допитване - на института „ Емнид” за в. " Билд ", гледат със песимизъм и на плануваното предаване на властта в ГСДП от Мартин Шулц на председателката на парламентарната група на партията Андреа Налес. Едва 33 на 100 от тях считат, че ГСДП ще има по-голям триумф при ръководството на Налес, до момента в който 52 на 100 не чакат да стане по този начин.

За Меркел договорката е добра

Канцлерът Ангела Меркел отбрани през днешния ден мъчителните отстъпки, които е направила пред социалдемократите за реализиране на четвърти мандат и уточни, че възходящите рецензии измежду нейните консерватори не са симптом за намаляване на престижа й, съобщи „ Ройтерс”.

В изявление пред публичната телевизия Цет Де Еф тя разяснява възходящото отрицание измежду консерваторите след нейното решение да даде на социалдемократите могъщото финансово министерство.

Запитана дали възнамерява да приготви терена за правоприемник, който да управлява нейните консерватори на идващите избори, Ангела Меркел отговори, че по-младото потомство от редиците на ХДС би трябвало да получи министерски постове в новата коалиция с ГСДП.

" Сега би трябвало да покажем, че можем да стартираме с нов екип ", посочи тя. Меркел добави, че има още шест министерски поста за попълване и че съгласно нея би трябвало да се направи по този начин, че да се посочат освен над 60-годишни претенденти, само че и по-млади хора.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР