Около 970 германски граждани са заминали да воюват в Сирия

...
Около 970 германски граждани са заминали да воюват в Сирия
Коментари Харесай

В Германия са се завърнали 240 привърженици на ИД

Около 970 немски жители са отпътували да водят война в Сирия и Ирак , от тях 160 са починали. Около 240 са се завърнали във Федералната република, само че малко на брой от тях се следят от управляващите.
 

От завърналите се 240 в Северен Рейн-Вестфалия са се открили 74 души. На 14 е наложена мярка „ задържане под стража “, оповестява вестник „ Кьолнер Щаданцайгер “.
 

Германските правоохранителни органи не разполагат с нужните запаси, с цел да наблюдават всички, макар че броят на чиновниците е повишен. Имайки поради гигантските загуби, които понасят джихадистите от „ Ислямска страна “ , доста скоро броят на завръщащите се екстремисти може да нарасне доста, отбелязва изданието.
 

По-рано бе обявено, че на следените от ИД територии в Сирия и Ирак се намират към 290 деца и младежи от Германия. След тяхното завръщане те могат да съставляват опасност за публичната сигурност, считат от немските служби за сигурност.

„ Опасността се състои в това, че децата се завръщат с промити мозъци, пред тях е сложена задачата да правят набези “, съобщи шефът на Федералното ведомство за защита на Конституцията Ханс-Георг Масен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР