Около 80 души, излежаващи присъда в затвора в Пловдив, са

...
Около 80 души, излежаващи присъда в затвора в Пловдив, са
Коментари Харесай

80 затворници показаха артистични умения в Пловдив

Около 80 души, излежаващи присъда в пандиза в Пловдив, са взели участие в план на Сдружение "Обединени експерти " за асимилиране на нови артистични умения.

Резултатите от пробна част на план бяха показани на семинар в залата на Общинския съвет в Пловдив, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проектът "Умения за независимост - артистични пътища за развиване на професионални умения за пандизчии " е по стратегия Еразъм+, посочи за организацията ръководителят на плана Николета Янева.

По думите й концепцията е посредством артистични действия пандизчиите да развият умения, които да осъществят на пазара на труда и най-много в областта на изкуството, откакто излязат на независимост.

Около 30 от участниците са приключили повече от една работилница и са получили за това документ.

Организирани били 10 работилници, измежду които за декупаж, салфетна техника, секура /японски изкуства/, картини със спиритефекти, пластика от глина.

Проектът е приключил с театрална работилници с постановката "Рейс " на Станислав Стратиев, сподели още Янева. Те са минали и през модул "Бизнес и нравственос ", където са усвоили познания и умения за работа в бизнес среда, добави тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР