Около 70 мобилизирани резервисти от руската армия са били изоставени

...
Около 70 мобилизирани резервисти от руската армия са били изоставени
Коментари Харесай

Изоставени като кучета: Руски резервисти се загубиха в украи...

Около 70 мобилизирани резервисти от съветската войска са били изоставени в украинските гори, , публикувайки и видео с техни родственици, които се пробват да им оказват помощ.
„ Момчетата са изоставени в гората, без муниции, без храна и вода. Обстрелвани са от летци, има ранени и убити. Останаха и без пълководец, той също е ранен. Били са изоставени като кучета! ", оплакаха се техни близки.

По думите им мобилизираните е трябвало да копаят окопи с ръце, с цел да се скрият от обстрелите, защото даже не са им дали лопати.

Близките описват, че мъжете са били изпратени на война на 10 октомври от село Маршал Жуков, Курска област. В момента не е известно местоположението им, известно е единствено, че са някъде в региона на Лиман.

" Те самите не знаят. Говорят за някаква гора. Има двама мои родственици, двама братя. Момчетата молят за помощ, на война не би трябвало да е по този начин. Ние сме велика страна, а това, което им се случва в този момент, е ужасно “, споделя близка на двама от мобилизираните.

След като са съумели да се свържат с роднините си и да изискат помощ, околните им са се обърнали към доброволци, участващи в даването на филантропична помощ. Отговорът на доброволците бил сбит - няма по какъв начин да им оказват помощ в гората. Близките са се пробвали да се свържат с военната работа и мобилизационния пункт, откъдето са били взети резервистите, както и с губернатора на региона. Засега без триумф.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР