Около 70 лидери, включително президентите на САЩ и Русия Доналд

...
Около 70 лидери, включително президентите на САЩ и Русия Доналд
Коментари Харесай

Близо 70 световните лидери отбелязват 100 години от Първата световна война в Париж

Около 70 водачи, в това число президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин означават стогодишнината от примирието на 1918 година във френската столица Париж , оповестява Агенция Франс Прес.

Церемониите в Нова Зеландия, Австралия, Индия, Хонг Конг и Мианмар стартираха мемориалните събития в целия свят за спор, който включваше милиони бойци от колонизираните страни в Азия и Африка.

Лидерите на народите на Британската общественост, чиито сили бяха разгърнати под английско командване преди 100 години - също изпращат послания за мир и вяра за света през новия век.

" Това беше война, в която Индия не беше директно ангажирана, само че нашите бойци се бориха по целия свят, единствено поради мира ", съобщи индийския министър председател Нарендра Моди в Туитър.

Паметниците в Париж, отдадени на Гробницата на незнайния боец под Триумфалната арка, са предизвестени за заплаха от шовинизъм.

Германският канцлер Ангела Меркел акцентира , че този ден е освен за увещание за войната, само че би трябвало да бъде и апел за деяние .

Меркел ще даде началото на конференцията Парижки кротичък конгрес дружно с генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутерис. Тя ще се организира след паметна работа на Шанз-Елизе.

Създаденият от френския президент Емануел Макрон, форумът има за цел да подчертае смисъла на интернационалните институции за подкрепяне на разрешаването на спорове, предотвратяването на войни и разпространяването на просперитета.

Британският министър председател Тереза ​​Май и кралица Елизабет ще участват на настрана събитие в Лондон.

Независимо от шоуто на единството в Триумфалната арка, където учениците ще четат известия, написани от бойци на осем езика, се чака напрежението да се открие под повърхността.

Американският президент Доналд Тръмп , чийто шовинизъм на твърдия водач раздруса звездата на Запада, дойде в Париж, като подлага на критика хазаин Макрон, че е " афектиран ".

Тръмп се изненада в скорошно изявление, в което Макрон приказва за нуждата от европейска войска и изброи Съединени американски щати дружно с Русия и Китай за опасност за националната сигурност.

Други участници в паметната работа и форума са турският президент Реджеп Тайип Ердоган , канадският министър председател Джъстин Труау и израелският Бенямин Нетаняху, както и Путин.

С крайнодясните националистически политици, които идват на власт от Бразилия до Италия в Австрия, 40-годишният центрист Макрон е надъхан да се базира на войната, с цел да направи случая подобаващ за интернационално съдействие.

По време на церемонията той ще изнесе къса тирада.

" Целта на форума на мира е да покаже, че има доста сили в интернационалната система - страни, неправителствени организации, фондации, интелектуалци, компании - които имат вяра, че се нуждаем от свят на правила, отворен свят и многостранен свят ", съобщи френският президент.

За осъществяванията ще се погрижат френският кино-американски китарист Йо-йо Ма, както и западната африканска певица Анжелик Кидхо. В програмата ще се включи и европейски юношески оркестър с съветски диригент.

10 000 служители на реда ще обезпечават реда и сигурността в Париж , който неведнъж е бил заплашван от джихадисти.

.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР