Около 70 лекарства за различни заболявания продължават да липсват у

...
Около 70 лекарства за различни заболявания продължават да липсват у
Коментари Харесай

Около 70 лекарства за различни заболявания липсват у нас

Около 70 медикаменти за разнообразни болести не престават да липсват у нас. За казуса алармират ощетени жители към Изпълнителната организация по медикаментите.

Директорът на организацията маг. фарм. Богдан Кирилов призна, че това е проблем, който през последните години е настоящ освен в страната ни, само че и в цяла Европа . По думите му най-важно е да се наблюдава целия път на медикаментите от производителя до крайния консуматор, с цел да се открият аргументите за неналичието му.

Той изясни, че в част от случаите повода се крие в индустриални проблеми , които затрудняват и доставките в страните членки на Европейския съюз. Част от обстановките касаят и разпределението на национално равнище .

„ Това са търговски взаимоотношения от частен темперамент и по тази причина ролята на институциите е предизвикателство, защото Агенцията по медикаментите и Министерството на здравеопазването не вземат участие в поръчването, разпределянето и доставката на имунизациите “.

Според маг. фарм. Кирилов ролята на страната тук е да повлияе на този развой, като основаване система, която да прави мониторинг на наличните количеств а в страната.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР