Около 60 автомобила са изгорени по улиците на Страсбург и

...
Около 60 автомобила са изгорени по улиците на Страсбург и
Коментари Харесай

60 коли изгорени от неизвестни в Страсбург, мъж загина от пиротехника

Около 60 автомобила са изгорени по улиците на Страсбург и други градове в департамент Долен Рейн по време на улични вълнения в навечерието на Нова година. Това заяви вестник Dernières Nouvelles d`Alsace, представен от ТАСС

Първите известия за палежи са от към 19:00 часа на 31 декември от региона на Кроненбург, западно от Страсбург. След среднощ известията за горящи коли пристигнаха и от общините Мюнциг, Саверн и Оствалд. По-късно стана известно за актове на вандализъм и палежи в община Селестат.
Забраната за потребление на пиротехника е била нарушена на всички места и в един случай това е коствало живота на 25-годишен французин в комуна Буфцайм на 30 км южно от Страсбург в новогодишната нощ. По време на изстрелването на салютите една от фойерверките не е сработила. Мъжът го доближил, с цел да види каква е засечката, и тъкмо тогава фойерверкът избухнал. Според AFP, още трима души са били леко ранени при стартирането на фойерверки в други общини на Долен Рейн.

Общо жандармерията и полицията съумяха да задържат 20 души за една нощ в Страсбург и предградията му. Причината за задържането им постоянно не са протести и вандализъм, а неспазване на вечерен час, възбрана за огромни събирания и потребление на пиротехника. Изданието отбелязва, че като цяло обстановката в Страсбург е била доста по-спокойна, в сравнение с в предходни години, когато по улиците на града са се избухвали конфликти сред полицията и групи вандали.

Френското министерство на вътрешните работи разположи 100 хиляди служители на реда и жандармеристи, с цел да подсигурява сигурността по улиците на френските градове в навечерието на Нова година. Една от главните им задания беше да предотвратяват неразрешени манифестации и вълнения в градовете, както и да наблюдават за спазването на комендантския час, който работи в цялата страна от 20:00 до 06:00 часа като част от ограниченията за битка с епидемията от ковид.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР