Около 6 процента е разликата между ГЕРБ и БСП, показват

...
Около 6 процента е разликата между ГЕРБ и БСП, показват
Коментари Харесай

ГЕРБ печели големите градове, БСП са първи в Добрич, Плевен и Пазарджик

Около 6 % е разликата сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия, демонстрират резултатите на ЦИК при преброени 61% от гласовете. ГЕРБ са първи с 30,7 %, а Българска социалистическа партия взимат 25,1%. Трети са Движение за права и свободи с 13,7 на 100 от гласовете, Вътрешна македонска революционна организация се движи към осемте %.

Големият въпрос в изборната нощ бе дали " Демократична България " ще прескочи бариерата и ще вземе мандат в Европейския парламент. Според данните на ЦИК хората на Радан Кънев са съумели да съберат 6,9 %, което им подсигурява един евродепутат.

Това значи, че пет обединения ще имат представители в Европейския парламент.

От данните на ЦИК излиза наяве, че ГЕРБ печели в регионалните градове, Българска социалистическа партия е първа политическа мощ в няколко по-големи града, Движение за права и свободи обичайно държи Кърджали, Търговище и Разград.

ГЕРБ печели в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Перник, Пловдив, Пловдив – област, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София, София – област, Стара Загора, Хасково и Шумен
Българска социалистическа партия е първа мощ във Видин, Добрич, Монтана, Пазарджик, Плевен и Ямбол. В региона на Подбалкана левицата води със 7 на 100 пред ГЕРБ.

В доста градове от страната Вътрешна македонска революционна организация е трета политическа мощ. “Демократична България “ печели изборите в чужбина, където събира 28.68% от гласовете. В страната обединението записва най-хубав резултат в София, където е трета политическа мощ след ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Над 40% от гласовете за проевропейската коалиция идват от столицата, демонстрират данните на ЦИК.

Много под бариерата от 5.88% е “Воля “ с резултат от 3,55%. Седма политическа мощ в страната е наказаната на 20 години затвор за искане на рушвет Десислава Иванчева с 1,7%. Тя бе под домакински арест през огромна част от предизборната акция и реализира по-добър резултат от партии в ръководството на страната като “Атака “ и “НФСБ “.

Все още няма публични данни за разпределението на мандатите в Европейския парламент.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР