Около 59,7 на сто от хората в Япония смятат, че

...
Около 59,7 на сто от хората в Япония смятат, че
Коментари Харесай

Близо 60% от японците искат отменяне на Олимпиадите в Токио

Около 59,7 на 100 от хората в Япония считат, че Олимпийските и Параолимпийските игри в Токио през лятото би трябвало да бъдат анулирани. Това сочат огласените през днешния ден резултати от двудневна национална анкета по телефона, проведена от японската осведомителна организация Киодо.

Към 25,2 % от запитаните са на мнение, че игрите би трябвало да се състоят, само че без фенове, а 12,6 на 100 се афишират за осъществяване на игрите при стеснен брой аудитория.

Резултатите от изследването са отражение на огромния песимизъм в обществото към двете спортни прояви, които бяха отсрочени от предходната година поради пандемията. Сега обаче, три месеца преди откриването на Олимпиадата, броят на инфектираните продължава да се усилва, а имунизационната акция върви доста постепенно, отбелязва Киодо.

Около 80 на 100 от участниците в анкетата споделят, че имунизацията се бави, а над 71 % са недоволни от работата на държавното управление за справяне с разпространяването на болестта.

Одобрението за държавното управление на премиера Йошихиде Суга е 41,1 %, по отношение на 44,0 съгласно предходното изследване през април, а неодобрението се е нараснало от 36,1 до 47,3 %, съобщи Киодо.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР