Около 400 работници от благоевградската фабрика на Булгартабак в момента

...
Около 400 работници от благоевградската фабрика на Булгартабак в момента
Коментари Харесай

Булгартабак отиде на гости на Да, България: Лъжци! Манипулатори!

Около 400 служащи от благоевградската фабрика на " Булгартабак " сега надуват тромби пред централата на " Да, България ".

Скандиранията им под прозорците на офиса на ул. " Драган Цанков " са " лъжци ", " манипулатори ", " нарушители ", " отпадъци ".

Недоволството на цигареното дружество идва от обстоятелството, че партията на някогашния правосъден министър Христо Иванов повдигна тематиката за отчета на турската работа за битка с проведената престъпност и контрабандата, който разказва контрабанда на български марки цигари в Турция. В него за първи път се загатва името на „ Булгартабак “ и се споделя „ продуктите, идващи от българската компания „ Булгартабак “ и трансформирали се в източник на контрабанда в нашата страна “.

Работниците от тютюневия холдинг бяха извозени до София с 13 рейса, които паркираха пред Националния стадион. 

Още нощес се разбра, че акцията е доста надалеч от заявения импровизиран митинг в отбрана на работните места във фабриката.

Известната журналистка Еми Барух написа във фейсбук:

Това ще се случи на следващия ден:

Шоуто на Делян Пеевски

След констатациите на турската работа за противопоставяне на проведената престъпност и контрабандата (KOM), че цигари на " Булгартабак " съставляват близо половината от незаконния пазар на цигари в Турция, синът майчин решил да работи. Ето какво ми описа една моя сестра:

“Всички сме инструктирани да се явим рано сутринта пред фабриката, където под строй ще ни качат на рейсове и ще ни закарат в София на “протест ” под надпис “Искаме работа, не вършим контрабанда! ”. (А всички знаем истината!) На всеки 10 души има отговорник, който разполага с телефонните ни номера и следи за наличието. Служителите на Техномаркет също ще бъдат заставени да “протестират ”. Инструктирани сме да не даваме изявленията пред медиите и да не се занимаваме с “провокатори ”. Ще получим кречетала, още няколко закани и порция боязън... ”
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР