Около 40 души, сред които и деца, бедстват в сградата

...
Около 40 души, сред които и деца, бедстват в сградата
Коментари Харесай

40 туристи бедстват в Лозенец, евакуирани са в сградата на кметството

Около 40 души, измежду които и деца, бедстват в постройката на кметството в Лозенец. Това сподели кметът Женя Гандиева, представена от Флагман.бг.

По думите й ситуацията в селото е доста сериозно. Наводнение са хотели, заведения за хранене и къщи за посетители.

„ Тези туристи са били посетители на хотел в Лозенец, който е наводнен и сега хората са евакуирани в постройката на кметството. Осигурили сме им вода, чай и храна. На топло са, няма място да терзание. Готови сме да окажем поддръжка и на други туристи, които търсят сигурен заслон “, сподели още Гандиева.



На терен работят полицейски чиновници от местото районно, пожарникари и доста доброволци. Целият екип на кметството също е на крайник, с цел да помогне на туристите.

„ Засега имаме ток. Телефонните мрежи са постоянни, само че продължава да вали “,

добави още Гандиева.

Река Младежка в Малко Търново е преляла след изобилните превалявания, оповестяват хора, които сега се намират на пътя. Участъкът е непристъпен. Има блокиран рейс, който се е опитал да влезе в образувалите се големи локви.

Движението в посока Младежко-Звездец не може да се реализира.

Обилните превалявания в региона на Царево и като цяло в Югоизточна България се чака да продължат докъм 18 ч. довечера. Това заяви Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология.

Припомняме, че в община Царево е Там тук-там са регистрирани превалявания от над 300 мм/кв. метър. Това провокира невиждана спешна обстановка в необятен периметър.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР